Kadınlar Gülistan Doku İçin Sokaktaydı

Geçtiğimiz sene 5 Ocak günü kaybolan ve devletin arama çalışmalarını titizlikle yürütmediği Gülistan Doku için bugün pek çok şehirde eylem gerçekleştirildi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştiren kadınlar burada bir serbest kürsü oluşturdular. Anarşist Kadınlar adına Şeyma Çopur bir konuşma gerçekleştirdi.

Ankara’da Gülistan Doku İçin Eylem Gerçekleştirmek İsteyen Kadınlara Polis Saldırısı

Ankara’da ise “Ankara Kadın Platformu”nun çağrısıyla gerçekleştirilmek istenen eyleme polis saldırdı. Polis saldırısı sırasında görüntü almaya çalışan Jin News muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer ile birlikte serbest gazetecilik yapan Eylül Deniz Yaşa darp edilerek gözaltına alındı. Alanda haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Günhan’da darp edildi ve basın kartına el konuldu.

Aralarında Anarşist Kadınlar’dan Zeynep Ülger’in de bulunduğu en az 17 kadın gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şu şekilde; Betül Koca, Hülya Yıldırım, Büşra Gerçek, Helin Balli, Fatma Kılıçaslan, Sude Sivri, Yelda Öztürk, Deniz Akbıyık, Leyla Mavili, Beste Uymaz, Zeynep Ülger, Habibe Eren, Öznur Değer, Yaren Tuncer, Yarenur Çetin, Zeynep Kurt, Selda Kondakçı. “