Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Serbest

Pazartesi günü atanmış rektör Melih Bulu’ya karşı Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem gerçekleştiren ve 5-6 Ocak tarihlerinde evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınan toplam 45 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 7 Ocak Perşembe günü, gözaltındaki 25 öğrenci Adliye’ye çıkarılmış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardı.

Gözaltındaki 18 öğrencinin arkadaşları sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’nde buluştu ve bir basın açıklaması düzenledi.

Ankara’da Dayanışma Eylemlerine Polis Saldırısı

Ankara’daki üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma göstermek ve gözaltılara karşı ses çıkarmak için Güvenpark’ta eylem gerçekleştirmek istedi.

Polis, eylemden saatler önce öğrencilerin evlerinin önünde bekleyerek GBT ile gözaltı tehdidi yaptı. Karala’dan Doğuş Özdemir ve Şamil Parlak gözaltına alınarak eylemin saati geçene kadar polis karakolunun otoparkında alıkonuldular.

Saat 14:00’da Güvenpark’a giden öğrenciler polis tarafından saldırıya uğradı. Aralarında Karala’dan Rojhat Yasmin, Yalın Pala ve Zeynep Ülger’in de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Polis, Saat 17:00’da Ankara Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde eylem gerçekleştirmek isteyen öğrencilere de saldırarak 13 kişiyi gözaltına aldı. Deniz Baran Erbudak adındaki bir öğrencinin bacağı kırıldı.

Akşama doğru ifade işlemleri bitti. 8 öğrenci yurtdışına çıkış yasağı ve haftalık imza ile; 10 öğrenci ise yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.