Aleyna Çakır’ın Katili Ümitcan Uygun Cinayetten Değil Ama Uyuşturucudan Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Haziran 2020’de katlettiği Aleyna Çakır’a, cinayetten önce sosyal medya canlı yayınında şiddet uygulayan ve “Aleyna Çakır’ı ben öldürdüm” demesine rağmen tutuklanmayan ve DNA testi yapılmayan katil erkek Ümitcan Uygun’u, sosyal medyada uyuşturucu kullandığı görüntüleri paylaşmasının ardından gözaltına alma kararı verdi. Sosyal medyada, Uygun’un ters kelepçeli halde yere yatırılmış görüntüleri ise şov maksatlı olarak piyasaya sürüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun’un ” Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ten gözaltına alındığını açıkladı.

Güncelleme

Dün Ümitcan Uygun’un”kaçarken” yakalandığı ve babasının da ona yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklamıştı. Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun Adliye’ye sevk edildi. Eğer tutuklanırlarsa kadın cinayetinden değil ama “uyuşturucuya özendirmek” suçundan göstermelik olarak tutuklanmış olacaklar.

KATİL Ümitcan Uygun ‘UYUŞTURUCUYA ÖZENDİRMEK’ten Tutuklandı

Aleyna Çakır’a canlı yayında şiddet uygulamasına, sosyal medyadan cinayeti işlediğini söylemesine ve etrafına tehditler yağdırmasına rağmen tutuklanmayan ve adeta korunan KATİL Ümitcan Uygun, dün paylaştığı video üzerine, “uyuşturucuya özendirmek” suçundan tutuklandı.

Sosyal medyada KATİL Ümitcan Uygun’un Aleyna Çakır davasından da tutuklandığına dair yanlış bilgiler dolaşıyor ancak KATİL Ümitcan Uygun sadece “uyuşturucuya özendirmek” suçundan, göstermelik olarak tutuklandı.