Yunanistan: Polisi Üniversiteye Sokacak Olan Yeni Eğitim Yasası Taslağına Karşı Eylemler Gerçekleşiyor

Yunanistan’da, polisin üniversitelere girmesinin yolunu açacak olan yeni yasa taslağına karşı eylemler gerçekleştiriliyor.

Yunanistan’ın pek çok şehrinde aralarında Anarşist Politik Örgütlenme’den (A.P.O) anarşistlerin bulunduğu çok sayıda kişi, yeni yasa taslağına karşı eylemde.

Polis Selanik’teki eylem alanının etrafını kapatarak insanların eyleme katılmasını engellemeye çalışıyor. Patras şehrinde gerçekleşen eylemlerde ise polis biber gazı ve plastik mermilerle halka saldırdı. Öğrencilerin Atina’daki eylemi ise polis tarafından engellenmekte. Polisin biber gazı kullandığı öğrenildi.

Yeni yasa tasarısı, üniversite eğitimini sınırlandırarak 4 yıllık eğitim programlarında olanların en fazla 2 yıl daha, 4 yıldan daha fazla eğitim programlarında olanların ise en fazla 3 yıl daha eğitime devam edebilmesini öngörüyor.

Bununla birlikte, “kampüs güvenliği” adı altında doğrudan polise bağlı 1000 üniformalı ve sivil muhafızın Yunanistan’daki üniversitelere atanması ve polisin sahip olduğu bütün yetkilere sahip olması öngörülüyor.