Sosyalistlere Yönelik Yapılan Baskınlarda 5 Devrimci Tutuklandı

14 Ocak Perşembe günü Ezilenlerin Sosyalist Partisi(ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SGDF) ve Kaldıraç’a yönelik yapılan polis baskınlarında 47 devrimci gözaltına alınmıştı.

Aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın da bulunduğu 47 kişinin ifade işlemleri dün İzmir Adliyesi’nde tamamlandı. 47 kişiden 20’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bugün sabaha kadar süren mahkeme sonrasında 5 kişi tutuklandı, 5 kişi içinse ev hapsi verildi.

ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ve Gülşah Polat tutuklandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ETHA muhabiri Pınar Gayıp, ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisleri üyesi Satiye Ok, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban’a ise ev hapsi verildi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatlarından Kamil Ağaoğlu ve Yenikapı Tiyatrosu’ndan 5 tiyatrocunun da aralarında bulunduğu 27 kişi ise savcılık sorgularının ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.