Batman’da “Kürt Ulusal Birliği” Eylemine Polis Saldırısı

Kürt ulusal birliğinin sağlanması konusunda çalışma başlatıp, bir süredir Kürt illerinde halkla bir araya gelen Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri, Batman’daki temaslarını gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşle tamamladı.

25 Ocak’tan bu yana yürüttükleri çalışmalara dair Atatürk Parkı’nda açıklama yapmak isteyen halka polis saldırdı.

Ancak yapılmak istenen açıklama öncesinde parkın çevresi polislerce yerleştirilen bariyerlerle kapatıldı. Siyasetçiler ve açıklamaya katılmak isteyen kent halkının parka girmesine engel olundu.

Yapılan görüşmelere ve halkın ısrarına rağmen parka girişe izin verilmemesi üzerine siyasetçiler ve halk kol kola girerek 3 koldan HDP İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe başladı.

Polisler bir süre sonra yürümelerine engel olamadıkları kitleye TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su, atılan biber gazı ve coplarla saldırdı.

Yapılan saldırıda, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz ile HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Dersim Dağ’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi polisler tarafından darp edildi.

Bu sırada aralarında Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu 20’ye yakın kişi gözaltına alındı.