Hedef Gösterilip Gözaltına Alınan 4 Öğrenciden 2’si Tutuklandı

29 Ocak günü Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı gerçekleştirilen eylem sırasında açılan sergideki bir eser bahane edilerek öğrenciler hedef gösterilmiş ve 5 öğrenci gözaltına alınıp 1 öğrenci aynı gün serbest bırakılmıştı. Gözaltında olan 4 öğrenci bugün savcılığa çıkarıldı, 2 öğrenci tutuklandı.

Dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen eylem sonrası Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) hedef göstermesiyle 5 öğrenci kampüsün dışında polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Yeni Akit olmak üzere iktidar ve yandaş kanallardan homofobik mesajlar paylaşıldı. Kendisini “bir Boğaziçi’li” olarak tanımlayan Melih Bulu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı “#bogazicilgbtrezaleti” hashtag’iyle paylaştıktan sonra yaptığı “hatayı” fark edip “-mış gibi” yaptığı çok anlaşılmasın diye tweetini silip aynı mesajı bu sefer hashtagsiz paylaştı.

Fransa ise Süleyman Soylu’nun tweetini nefret unsurları içerdiği için ülke içinde erişime yasakladı.

Hedef Gösterilen Öğrencilerden İkisi Tutuklandı

Bugün savcılığa sevk edilen 4 öğrencinin ifade işlemleri gece saatlerine kadar sürdü. Savcı, 2 öğrenci için ev hapsi isterken 2 öğrenciyi ise tutuklamaya sevk etti.

Mahkemeye sevk edilen 2 öğrenci tutuklanırken diğer öğrencilere ise ev hapsi verildi.