Kadıköy’de Boğaziçi’yle Dayanışma Eylemi: 94 Gözaltı

2 Şubat Salı günü İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı yapılan eylemlerdeki gözaltılara karşı dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Polis, eylem alanını kapatarak eylemi engellemeye çalıştı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ile Boğaziçi Dayanışması’nın çağrısıyla gerçekleşen eylem öncesinde polis Kadıköy Rıhtım’ı abluka altına alarak engellemeye çalıştı.Ancak ablukaya rağmen yüzlerce kişi Kadıköy’deydi.

Polisin biber gazı ve plastik mermilerle saldırmasına rağmen eyleme gelenler geri adım atmadı, kararlılıklarını gösterdi. Aynı zamanda, bir kişinin de polisin attığı plastik mermi sebebiyle göz çevresinden yaralandığı öğrenildi.

Fotoğraf: Zeynep Kuray

Herkesi gözaltına almaya çalışan polisler, hızlarını alamayarak birbirini gözaltına almaya başladı. “Lan ben polisim”

Eylem gece saatlerine kadar Kadıköy’ün bütün sokaklarında devam etti. Dışarıda bulunana yüzlerce kişiye evlerinde oturanlar ses çıkartarak eşlik etti.

Eğitim- Sen binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildiği sırada, polis halka tekrardan saldırdı. Polis saldırısında bir kişi baygınlık geçirdi. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda da gerçekleştirilmek istenen basın açıklamasına saldıran polis, burada da gözaltı yaptı.

Toplam gözaltı sayısının ise 94 olduğu ve 65 kişinin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. 29 kişi için ise savcılıktan gözaltı kararı var.