Elon Musk’ın Tweeti Dogecoin’i Uçurdu

Elon Musk, Dogecoin’e desteğini Twitter’dan yaptığı ilginç paylaşımlarla yeniledi. Dogecoin fiyatı bir saatte yüzde 40 yükselirken, Ethereum 1.689 dolarla yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ı terk edeceğini açıklayan Elon Musk, yaptığı paylaşımlarla yine Twitter’da etki yarattı. Musk’ın, sanal paralar hakkında paylaştığı tweetler Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum’un değerinde önemli ölçüde artışa sebep oldu.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçen hafta olduğu gibi yine Twitter üzerinden Dogecoin paylaşımı yaparak, kripto paranın sadece bir saatte yüzde 40 yükselmesine yol açtı. Musk, önce aya giden bir roket resmi paylaştı ve altına ‘Doge’ yazdı.

Twitter’a dönüşü uzun sürmeyen Musk, önce bir roket fotoğrafı paylaşıp, “Doge” yazarak Dogecoin’in yükselişine atıfta bulundu.

Ardından Aslan Kral’dan bir sahneye kendisinin ve Dogecoin’in sembolü olan Shiba Inu cinsi köpeğin yerleştirildiği bir görseli paylaşarak, ‘Bir şey değil’ ifadelerini kullandı.

Musk’ın Dogecoin’le ilgili paylaşımları bununla sınırlı kalmadı. Musk Dogecoin’in halkın kripto parası olduğunu ifade etti.

Dogecoin’in Günlük Yükselişi %79’u Geçti

Bu paylaşımlarla Dogecoin’in günlük yükselişi yüzde 79’u aştı. Dogecoin, son bir ayda önce Reddit kullanıcılarının organize bir şekilde yaptığı alımlarla, ardından Elon Musk’ın verdiği desteklerle yükselişe geçmiş durumda.

Ancak yatırımcıların bugünkü gibi olağanüstü fiyat hareketlerinde çok dikkat etmesi gerekiyor. Örneğin geçen haftasonu Dogecoin fiyatı birkaç saat içinde yüzde 50’ye yakın değer kaybetti.

Ethereum’da Yeni Tarihi Zirvei

Bu arada piyasa değeri bakımından en popüler ikinci kripto para olan Ethereum da yüzde 8’e yakın bir yükselişle 1.689 doları görerek yeni tarihi zirvesine ulaştı. Özellikleri bakımından Ethereu’mun rakibi olarak görülen Polkadot’taki yükseliş ise yüzde 19’u buldu.

Bitcoin ise bugün yüzde 5’e yakın yükselerek yeniden 38 bin dolara yükseldi.

Kaynak: Artı Gerçek