Kanadalı Petrol Lobisi Netflix Animasyonu Bigfoot Family’ye Savaş Açtı

Kuruluşun başkanı, bu yapımın “petrol ve gaz karşıtlığı propagandası yaparak çocukların beynini yıkadığını” iddia etti.

Kanada Enerji Merkezi adlı lobi kuruluşu, Alaska’da el değmemiş bir bölgenin petrol için patlatılmasını konu eden animasyon filmi Bigfoot Family’yi (Kocaayak Ailesi) topa tuttu.

Guardian’ın haberine göre Kanadalı şirket, Netflix platformuna eklenen filmi, petrol ve gaz endüstrisi hakkında “yalanlar pazarlayıp” propaganda yapmakla suçladı.

Film ABD’de geçiyor olsa da Kanada’nın Alberta eyaletinde yerel yönetim tarafından finanse edilen lobi şirketi, söz konusu yapımın “petrol ve gaz karşıtlığı üzerinden çocukların beynini yıkadığı” iddiasıyla bir kampanya başlattı.

“Çocuklarımız geleceğin anahtarı ancak yanlış bilgilerle dolmaları halinde başarılı olamazlar” ifadesini kullanan kuruluş, binden fazla kişinin Netflix’e film hakkında e-posta gönderdiğini iddia etti.

Kanada Enerji Merkezi Başkanı Tom Olsen, medya kuruluşlarına e-postayla gönderdiği açıklamada, “Bu, enerji sektörü çalışanlarını kötü gösteriyor ve endüstrinin çevre koruma konusundaki sicilini ve taahhüdünü küçümsüyor” ifadesini kullandı.

Ancak bazı tarihçiler, efsanevi bir yaratık hakkındaki filmde geçen bomba hikayesinin gerçeklikten çok da uzak olmadığına dikkati çekti.

Alberta yönetimi 1950’lerde petrol elde etmek için Fort McMurray kasabası yakınlarında 9 kilotonluk bir nükleer cihazı infilak ettirmeye dair bir projeyi onaylamıştı. Fakat plan, 1962’de federal hükümetin nükleer test yasağına katılmasıyla iptal edilmişti.

Bugünlerde farklı bir konuyla gündem olan Bigfoot Family, ilk olarak geçen yıl ağustos ayında Fransa ve Belçika’da izleyiciyle buluşmuştu.

Kaynak: Independent Türkçe