Kadın Katili Erkeğe ‘Adamsın, Kralsın’ Diyen Serdar Ateş Gözaltına Alınıp Serbest Bırakıldı

Alanya’da hapishaneden ‘Covid-19 izniyle’ çıkıp evli olduğu kadını katleden Besat Doğan, adliye önünde “Adamsın adam, adamın kralısın”, “Rahatına bak ağabey” tezahüratlarıyla karşılandı. Besat Doğan ise bu sözlere “Bu memlekette gezdirmem kimseyi rahat ol sen” cevabını verdi.

Alanya Kadın Haklarını Koruma Derneği ise adliye önünde tezahürat yapanlarla ilgili Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulundu. Sonrasında Besat Doğan’a bu tezahüratları yapan erkek Serdar Ateş gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin ardından “suç ve suçluyu övme” suçlamasıyla adliyeye sevk edilen erkek, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serdar Ateş adliye çıkışında gazetecilere, Besat Doğan’ın evli olduğu kadını katlettiği için adliyeye getirildiğinden haberi olmadığını iddia etti. Serdar Ateş, “O gün başka işlemler için adliyedeydim. Kendisiyle karşılaştığımda istem dışı o lafları söyledim. Kendisini yıllardır tanıdığımdan dolayı ağzımdan öyle kelimeler çıktı. Kadınlardan özür dilerim” seklinde açıklama yaptı.