Belediye İşçileri: “Dilenmiyor, Direniyoruz”

Bayrampaşa Belediyesi’nin işten çıkardığı işçiler, belediye önünde bir araya gelerek, “Asıl ahlaksızlık yapanlar bizi işten çıkartanlardır” diyerek, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler, belediye önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Köle değil işçiyiz” dövizlerini taşıyan işçiler, belediye önünde “zafer direnen emekçinin olacak”, “direne direne kazanacağız “ sloganları attı.  

Açıklama yapan İzzettin Akan, Kod-29 uygulamasından işten çıkarmanın hırsızlık, ahlaksızlık ve yüz kızartıcı suç olduğunu belirterek, kendilerine bu iftirayı atanlarla yüzleşmeye hazır olduğunu söyledi. “Bizim ve ailelerimizin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yoktur” diyen Akın, “Asıl ahlaksızlık ve yüz kızartıcı suçu bizi işten çıkaranlar yapıyor” dedi. 

Bayrampaşa Belediyesi yönetimine seslenen Akın, “Hatanızdan derhal dönün. Bizlere bu zulmü yapmaya, bizi açlığa, sefalete, ölüme mahkum etmeye hakkınız yoktur. Belediyeler kamu alanıdır ve kimsenin tekelinde değildir, olamaz. Belediyeler halkındır. Dilenmiyor, direniyoruz ve hakkımız olanı istiyoruz” ifadelerini kullandı.