Kızlarına Yıllarca Cinsel İşkence Uygulayan Erkek Serbest Bırakıldı

Mersin’de yaşayan 3 kız kardeş, babaları olan erkek Salih Dayan’ın çocukluklarından beri kendilerine cinsel işkence uyguladığını ve annelerini de yıllarca seks işçiliğine zorladığını belirterek şikayetçi oldu. İfadesi alınan erkek serbest bırakıldı.

34 yaşındaki kardeş, cinsel işkencenin 6 yaşından 20 yaşına kadar sürdüğünü ve sadece kendisine uygulandığını düşündüğünü söyledi.Ancak daha sonra küçük kız kardeşlerine de yaptığını fark ettiğini belirtti.

“Altı yaşımdan 20 yaşıma kadar tacize ve tecavüze uğradım. Yıllarca şiddet uyguladı. Bunları sadece bana yapıyor sanıyordum ama kız kardeşime yaptığını da gördüm. 20 yaşlarımda iken bir sabah uyandım, koridordan ayak sesi geldiğini duydum. Yine bana geliyor zannettim. Ayak sesleri kesildi, odadan çıkıp nereye gitti diye baktım. Kardeşimin odasına girmiş, ağzını kapatmış halde tacizde bulunduğunu gördüm. “

Kadınların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dayan, suçlamayı reddetti ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin Kadın Platformu adına konuşan Bahar Şofer ise şunları söyledi:

Salih Dayan isimli şahsın 3 kızını uzun yıllar boyunca çocukluklarından beri istismar ettiği iddiaları vardı. Daha önceden de babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşler yine bu şikayetin sonuçsuz kalmasından, etkin bir soruşturma yürütülmemesinden kaygılılar.

Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan Salih Dayan, tehditlerine devam etmekte, kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı yapmaya devam etmektedir.