Ahmed Arif’in Sur’daki Evinin Yıkıldığı Belgeselle Ortaya Çıktı

Hayattayken yayımlanan tek şiir kitabı “Hasretinden Prangalar Eskittim” ile şiirde büyük etki yaratan ve “Hasretinden Prangalar Eskittim, Karanfil Sokağı, Otuzüç Kurşun, Uy Havar, Leylim Leylim” gibi şiirlere imza atan Ahmed Arif’in Diyarbakır Sur’daki evinin yıkıldığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, yönetmenliğini gazeteci Dilek Gül’ün yaptığı  “Ahmed Arif’in Hasreti” isimli belgesel filmde Ahmed Arif’in doğduğu evin yıkıntılar içindeki hali görüntülendi. Şairin, etrafı tamamen yıkılan Fatih Paşa Mahallesi, Yağcı Sokak, 7 No’lu adresindeki evinin bir kısmının yıkıldığı, bir kısmının ise hâlâ ayakta olduğu görülüyor.

Belgesel filmde, Ahmed Arif’in oğlu Filinta Önal dahil şairin hayatında özel yer edinmiş isimler ve edebiyatı üzerine araştırma yapanların anlatımları yer alıyor.

Aynı zamanda filmde Ahmed Arif’in hayatının geçtiği kentler, okuduğu okullar hatta gözaltında işkence gördüğü yerlerin çekimleri de var. Ahmed Arif’in yaşamını yitirmesinin 30. yıl dönümü olan 2 Haziran’da gösterime girecek olan belgesel filmin müzikleri Metin ve Kemal Kahraman kardeşlere ait.