Emine Bulut’un Katiline Müebbet Hapis

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, “ölmek istemiyorum” sözleri ile hafızalara kazınan Emine Bulut’u kızının önünde katleden katil Fedai Varan’a verilen müebbet hapis cezasını onayladı. İstinaf, sanığa canavarca hisle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi talebini ise reddetti.

Bulut’u bıçakladıktan sonra kaçan Varan polis tarafından yakalanmış ve “canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek” suçlamasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenmişti.

Varan ile Bulut’un ailesi, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilden baro temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşuları ve kadın dernekleri temsilcileri duruşmaya katılırken, 10 yaşındaki kızları mahkeme salonuna getirilmedi.

Duruşma öncesi adliye önünde toplanan kadın derneklerinin temsilcileri, açıklama yaptı. Duruşmada Bulut’un babası Ahmet Bulut, torununun velayetini almak için vasi tayin edilmesini istedi.

Varan’ın avukatı Ersoy Aytaç, duruşmada kovuşturmanın genişletilmesini, kadın örgütlerinin davaya dahil edilmesini, dinlenen tanıkların tekrar dinlenmesini, kızlarına uzman eşliğinde soru sorulmasını ve Bulut’un öldürüldüğü gün saat 14.00 sıralarında gittiği Kırıkkale Cumhuriyet Polis Merkezi’ndeki 4 polisin tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

Varan’ın avukatı ayrıca müvekkilinin “canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme” suçundan cezalandırılması talebine karşı, mobese görüntülerine göre cinayetin tasarlayarak canavarca bir hisle gerçekleşmediğini ve Bulut’un çocuğun velayetini kötüye kullanıp, Varan’ın kızıyla görüşmesine engel olduğunu iddia ederek tahrik indirimi yapılmasını istedi.

Avukat ayrıca Emine Bulut’un mobese görüntüsü çözümlemesine göre sanığa dönüp bir şeyler söylediğini, muhtemelen hakaret ettiğini iddia ederek “hakaret” indirimi uygulanmasını da talep etti.

Avukat, katilin duruşmalardaki tavırları nedeniyle “kravat indirimi” de isteyerek, “Biz katili ya da eylemi savunmuyoruz. Katilin yargılama husunda kaynaklanan haklarını savunuyoruz. Bir kadın cinayeti yargılaması yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Müşteki avukatları ise bu taleplerin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddedilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı’nın son sözünü sorduğu sanık Fedai Varan da “Adil yargılanmıyorum. Susma hakkımı kullanıyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın eylemini “kasten adam öldürme” kapsamında değerlendirip, Türk Ceza Kanunu’nun 81’inci maddesi gereği ömür boyu hapis cezasına hükmederken, indirim taleplerini reddetti.