“Kedi Metal” Grubu Cattera İlk Şarkısını Yayınladı

Gerçek kedilerin vokal yaptığı metal grubu Cattera, “Hunger of the Beast” isimli ilk şarkısını yayımladı. 

Sokak kedileri için bağış toplama amacıyla kurulan “kedi metal” grubu Cattera’nın bol miyavlı ilk parçası “Hunger of the Beast” yayınlandı.

Şarkıdan elde edilen gelirler, ABD’nin New York kentinde bulunan Brooklyn bölgesindeki kâr amacı gütmeyen kedi kurtarma ekibi Whiskers-A-GoGo’ya bağışlanacak.

Grubun solisti olan kedi Roope-Shakir, Cattera’nın plak şirketi Fearless Records’un yöneticisi Anna Mrzyglocki  tarafından sahiplenilmeden önce bir barınağa terk edilmişti.

Roope-Shakir’in ağzından Cattera’nın şarkısının çıkışının duyurulduğu Instagram paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Sokaklardan geldiğinizde söyleyecek çok şeyiniz ve size yardım edecek pek çok arkadaşınız olur. Neyse ki sıkı kedi metali yazmama ve bunu yaymama yardımcı olan bazı endüstri bağlantılarım var. CATTERA. Bu perşembe.

Black Metal Husky” ve “Duetto buffo di due gatti

Cattera, hayvanların müziklere eşlik ettiği – ya da yer aldığı – ilk parça değil.

2015 yılında YouTube’da paylaşılan videoda Husky cinsi bir köpek Alman Black- Metal Grubu Nargaroth’un “Seven Tears Are Flowing To The River” parçasının introsuyla uyumlu bir şekilde uluyor.

İtalyan besteci Gioachino Rossini’nin 1816’da yazdığı Otello operasının müziğinin üstüne derleme yapan besteci Lucas Pearsall’ın 1825 yılında “Duetto buffo di due gatti – İki kedinin komik düeti” eserinde ise, iki soprano karşılıklı olarak “miyavlaşarak” düet yapıyor.