İntihar Değil Cinayet, Ceyda Yüksel İçin Adalet

Serkan Dindar isimli erkek 20 Ağustos 2020’de sosyal medyada tanışarak arkadaş olduğu Ceyda Yüksel’e tecavüz etmiş, Ceyda tecavüz karşısında direnince Ceyda’yı katletmişti. Ceyda’nın bedeni cam parçalarının içinde ve kolu kopmuş haldeydi.

Ancak tecavüz ve cinayetin haberlere “intihar” olarak yansıtıldığını belirten arkadaşları Ceyda’nın katledildiği gün yaşananları sosyal medyada paylaştı:

“Serkan Dindar Ceyda’yı evine davet etmiş ve hiçbir sevgililik ilişkileri olmadığı halde dolaşmaya çıktıklarında Ceyda’ya “aşkım” şeklinde hitap etmiş, bunu ima eder şekilde davranmıştır. Ceyda, o güne kadar bu erkeğe “abi” demiş ve aralarında bunun dışında hiçbir ilişki olmamıştır. Bu sebeple Ceyda ve erkek arasında tartışma cıkmış, eve döndüklerinde erkek Ceyda’yı içeri almamıştır. Eşyalarını ve köpeğini içeriden almak için eve girmeye çalışan Ceyda eve girdiğinde Serkan Dindar tarafından alıkonulmuş, komşuların ifadesine göre saatlerce evden çığlık sesi eksik olmamıştır. Ceyda tecavüze maruz bırakılmış, saatlerce direnmiş ve katledilmiştir. Ancak Serkan Dindar olay günü Ceyda’nın alkol kullandığını öne sürerek gerçeğin üstünü kapamaya çalışmaktadır. Serkan Dindar tecavüzcü ve katildir.”

Ceyda’nın katledilmesinin ardından tecavüzcü, katil Serkan Dindar’ın peşini bırakmayan ve adalet mücadelesini sürdüren Ceyda’nın annesi ise 18 Mayıs’ta, saat 16’da, İzmir Bayraklı Adliyesi’nde görülecek duruşma için herkesi dayanışmaya çağırıyor.