Thodex Borsasının Kurucusu Faruk Fatih Özer 2 Milyar Dolarlık Vurgun Yaparak Yurtdışına Çıktı

TC merkezli kripto para borsası Thodex, geçtiğimiz ay borsaya yeni katılan üyelerine toplam 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklamasının ardından pek çok kripto para yatırımcısı Thodex’e kayıt olmuş, eski yatırımcılar da kendi borsalarından Thodex’e geçmişti.

Yaklaşık 380 bin kullanıcısı olan Thodex’in kullanıcıları, yaklaşık 1 haftadır siteye ve hesaplarına erişim sıkıntısı yaşıyor. Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, olayın ardından sosyal medya hesaplarını kapattı ve şirketin internet sitesinde “yeni ortaklık sebebiyle devir işlemi yapılacağı” duyurusu yapıldı ve 6 saat süreceği duyuruldu. Sürenini geçmesinin ardından ise yeni bir açıklama yapılarak Thodex’in 4-5 gün daha kullanılamayacağı açıklandı.

Günlerdir hesaplarına ulaşamayan ve işlem yapamayan kullanıcılar, şirketin hiç bir şekilde kendilerine cevap vermediğini ve paralarını şirketten çekemediklerini belirtiyor.

Avukat Oğuz Evren Kılıç’ın aktardıklarına göre internet sitesi kapatılan Thodex’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Faruk Fatih Özer dün akşam saat 18:00’da İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaparak ülkeyi terk etti. Özer tarafından dolandırılan binlerce kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şirketin yetkilileri hakkında soruşturma başlattığı ve bu soruşturma kapsamında Thodex çalışanlarının ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Faruk Fatih Özer’in İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığı güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.