Kobane Davası Başladı: Avukatlar Salona Alınmadı

Aralarında HDP eski eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 108 kişinin yargılandığı Kobane Davası başladı. Mahkeme heyeti, bütün avukatların salona girmesine izin vermedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında açılan dava, bugün Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Tutuklu yargılanan 28 kişi SEGBİS ile duruşma salonuna bağlandı. Yaklaşık 100 avukat ise “Covid-19 önlemleri” bahanesi ile salona alınmadı. Ancak salonda “güvenlik önlemi” denilerek çok sayıda polis bulunuyordu.

Avukatların itirazını dinlemekle yükümlü olan mahkeme heyeti itirazları dinlemedi. Avukatlar, bunun üzerine mahkeme heyetine tepki göstererek duruşmaya katılmama kararı aldı.

Avukatların salonu terk etmesine rağmen yargılamaya devam etmeye çalışan mahkeme heyetine karşı, SEGBİS ile bağlanan HDP’liler kimlik tespitine ilişkin soruları cevaplamadı ve avukatları olmadan kimlik tespiti yapmayacaklarını beyan ettiler. O sırada salonda bulunanlar ise heyete sırtlarını döndüler.