Kafe-Bar Çalışanları’ndan Hürriyet Lokantası’ndaki Tacize Karşı Sosyal Medya Eylemi ve Boykot Çağrısı

Ağustos 2019’dan beri Kadıköy’de bulunan Hürriyet Lokantası’nda çalışan bir kadın işçi, erkek patronun mobbingine ve patronun babasının aylarca fiziksel ve sözlü tacizine uğradı.

Hürriyet Lokantası’nda kadın çalışanlara yönelik taciz ve mobbinge karşı Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması saat 21.21’de sosyal medya eylemi çağrısında bulundu.

Patronun işyerinde olmadığı zaman onun yerine lokantaya gelen Turan Alıcı, kadın çalışanı birçok kez sözlü olarak taciz etti. Diğer çalışanların da tanık olduğu sözlü tacizin ardından kadın işçiye fiziksel tacizde de bulunan Turan Alıcı, kadın işçinin itirazlarına ve tepkilerine rağmen bu saldırılarına devam etti. Benzer saldırılara daha önce Hürriyet Lokantası’nda çalışan göçmen bir kadın işçinin de uğradığı öğrenildi.

Yaptıkları açıklamada kadın işçiye yönelik fiziksel şiddetin ve tacizin bir yılı aşkın süredir devam ettiğini söyleyen Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması, “Tacizci patron babası Turan Alıcı’yı ve çalışanına mobbing uygulayan patron Ekin Can Alıcı’yı ifşa ediyoruz! Yaşam ve çalışma alanlarımız bizim için güvenli alanlar olana dek erkek şiddetine karşı hiçbir alanda susmuyor ve kadın dayanışmasını büyütüyoruz. Herkesi Kadıköy’de bulunan Hürriyet Lokantası’nı boykot etmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.