Dünya Vicdani Ret Günü: “Uluslararası Dayanışma” Webinarı 14 Mayıs’ta

Vicdani Ret Derneği’nin de düzenleyicisi olduğu “Uluslararası Dayanışma” Webinarı 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü kapsamında düzenlenecek webinarda WRI (Uluslararası Savaş Karşıtları), QUNO VE IFOR ile birlikte, “uluslararası dayanışma” başlığı altında Türkiye’de vicdani ret hakkı konuşulacak. Etkinlikte Türkiye’deki vicdani retçilerin deneyimleri ve kampanyaları hakkında bilgi paylaşımında da bulunulacak.

Webinar ile ilgili olarak, Vicdani Ret Derneği’nin yaptığı açıklama ve etkinliğe katılım bilgileri ise şöyle:

Türkiye’de askerlik, uluslararası insan hakları mekanizmalarının kararlarına rağmen halen zorunlu ve vicdani ret hakkı halen tanınmıyor. Türkiye Hükümeti, uluslararası hukuka aykırı bir biçimde üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediği için vicdani retçiler ve “askerlik yükümlüsü” bireyler sürekli olarak baskı altında. Sürekli karşılaştıkları yakalama işlemleri ve tutanaklar, para cezaları, seyahat kısıtlamaları, tekrarlanan kovuşturmalar gibi pek çok nedenle haklarını kullanamıyorlar ve “sivil ölüm”e mahkum edilmiş durumdalar.

Bu webinarda Türkiye’de vicdani ret hakkının tanınması için kampanya yürüten aktivistlerin yanı sıra vicdani retçileri de dinleyeceğiz.

Tarih: 14 Mayıs 2021
Saat: 17.30 (Türkiye)

*Etkinlikte simultane Türkçe çeviri olacaktır.

Etkinliğe katılmak için kayıt gereklidir. Bu linkten kayıt yaptırabilirsiniz:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcld-2vrjktH9OKOVFc7g8q3k2sRCmOKYaC