Filistinli Örgütlerden İsrail’e Misilleme: Ben Gurion Havaalanı Uçuşlara Kapatıldı

İsrail’in dün Gazze’de katliama dönüşen ve son alınan bilgilere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılara yönelik, Filistinli örgütlerin misillemeleri de dünden bu yana artış gösteriyor. İsrail’in Tel Aviv kentine yönelik füze saldırıları sonrası sirenler çalmaya başladı ve Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. Hava savunma sistemlerinin bazı roketleri engelleyemediği belirtiliyor.

Tel Aviv’e yönelik Filistin misillemeleri sonrası Ben Gurion Havaalanı’nın uçuşlara kapatıldığı, uçakların Güney Kıbrıs’a yönlendirildiği alınan bilgiler arasında. Aşdod Limanı’nın da Filistin roketleri tarafından vurulduğu, İsrail savaş gemilerinin ise Gazze’yi dün olduğu gibi tekrar denizden de hedef aldığı öğrenildi.

Filistinli örgütlerin roket saldırıları nedeniyle Aşkelon kentinde bir rafinerinin yandığı öğrenildi. İsrail’in Kanal 12 Televizyonu, Akabe Körfezi’ndeki Eilat Limanı ile Aşkelon arasında bir enerji boru hattının da roket isabeti aldığı haberini geçti. İsrail Sağlık Bakanlığı Tel Aviv’e yönelik roket atışları nedeniyle 2 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Tel Aviv’i hedef alan Filistin roketlerinin görüntüleri kameralara böyle yansırken, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ‘‘Gazze’ye ağır darbeler indirdik, birçok hedefimiz var ve bu sadece başlangıç” açıklaması yaptı.

Misilleme saldırılarından İsrail tarafından sorumlu tutulan Hamas ve İslami Cihad’ın “büyük bir bedel ödeyeceği” açıklaması yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, kısa bir süre öne yaptığı bir başka açıklamada, söz konusu örgütlerin liderlerinin vurulduğunu iddia etti.

Doğu Kudüs’te ise şu sıralarda İsrail kolluk güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girmeye çalıştığı, kentte sokak çatışmalarının yaşandığı, İsrail’de ordunun izinleri kaldırdığı ve çatışmaların Yafa, Ramallah gibi kentlere yayıldığı belirtiliyor.