Rize’de İktidar Destekçisi “STK’lerden” İkizdere Direnişi’ni Hedef Alan Açıklama

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’nde katil şirket Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen taş ocağı projesine, kentte “STK” adı altında faaliyet yürüten, aralarında meslek odaları, patron dernekleri ve baronun bulunduğu kurumlardan destek açıklaması geldi. Açıklamada, İkizdere’de direnen köylüler, “çevreci kesilmiş bazı gruplar” ifadeleriyle hedef gösterildi.

Talan projesine destek açıklamada, “yatırımlar için zorunlu olduğu” iddia edilen deniz dolgusu için en uygun taşın İşkencedere’de olduğu savı dile getirildi.

Söz konusu açıklamada imzası bulunan Rize Ziraat Mühendisleri Odası ise bir düzeltme yayınlayarak, söz konusu imzanın kendilerini bağlamadığını belirtti.

Açıklamada İkizdere’de direnen halk “Yapılacak işin niteliğini hiç araştırmamış ya da yatırımlar mevzu olduğunda çevreci kesilmiş olan bu grupların amaçlarının doğa, çevre ve insan hakları olmadığını belirtmek isteriz. Benzer grupların ağacı bahane edip Gezi Parkı olaylarını başlattıkları ve çevreyi günlerce talan etmek sureti ile kalkışma içerisine girdikleri hepimizin malumudur” sözleriyle hedef gösterildi. Cengiz Holding’e destek veren “STK’ler şu şekilde:

Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı

Rize Ticaret Borsası 

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 

Rize Muhasebeciler Odası Başkanlığı 

Rize Kent Konseyi 

Rize Kent Gönüllüleri Konseyi

TÜMSİAD Rize Şubesi 

MÜSİAD Rize Şubesi 

53 Gazeteciler Derneği