Anarşist Gençlik Filistin’in İşgaline Karşı İsrail Konsolosluğu’nun Önünde Eylem Gerçekleştirdi

Anarşist Gençlik, İsrail’in Filistin halklarına yönelik gerçekleştirdiği işgal ve katliamlara karşı İstanbul’da bulunan İsrail Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi.

Anarşist Gençlik’in basın Açıklaması şu şekilde;

Direnen Filistin Halkları Kazanacak!

15 Mayıs günü İsrail Devleti’nin kuruluş, Filistinlilerin ise Felaket Günü’dür. Yıllar içinde Filistin halklarının katledilenleri anmak, yaşatılan sürgünü ve göçü unutturmamak için sokağa çıktığı gün, “Nakba” günü olarak sembolleşmiştir. Bu yıl Nakba yaklaşırken katil ve işgalci İsrail Devleti’nin Filistin’e yönelik saldırıları sürüyor.

Yıllardır Filistin topraklarını işgal etmek için çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin binlerce Filistinliyi katleden, yüzbinlerce Filistinliyi göçe zorlayan İsrail Devleti yaklaşık 1 haftadır Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlileri düzenlediği saldırılarla mahalleden zorla çıkarmaya çalışıyor. İsrail Devleti kurulduğu 1948’den bu yana askerle, bombayla, tankla işgal edemediği toprakları, bugün bir kez daha Filistin halklarını sürgün ederek işgal etmeye çalışıyor.

Çünkü devlet yok eder; katliam yapar, soykırım yapar, etnik temizliğe girişir; savaşlarda bombalar, barışlarda bombalar, yakar, yıkar, göç ettirir. Dilini konuşturmaz, kültürünü yaşatmaz, istemediğini yok sayar. Zindanlara kapatır, köyleri boşaltır, halkları katleder. Baskı altına alır, sindirmeye çalışır, zulmünü herkese dayatır.

İsrail milliyetçisi “sivil yerleşimciler”e yer açma bahanesiyle Filistinli aileleri yaşadıkları evlerden, mahallelerden zorla çıkarmak için İsrail Devleti’nin başlattığı saldırılarda en az 12’si çocuk 35 Filistinli katledildi. Kardeşlerimiz katledilmeye devam ediliyor.

Kudüs’te günlerdir mahalleler basılırken, tarlalar ve evler yakılırken İsrail Devleti’nin saldırılarına karşı Filistinlilerin cevabı bir kez daha direniş oluyor.

Filistin’de işgale karşı direnenlerin simgesi Hanzala, İsrail Devleti’nin simgesi ise tanklardır. Ve bugüne dek devletlerin işgaline karşı tanklara taş atanlar, direnen halklar kazanmıştır. Bu kez de böyle olacak, Filistin halkları yaşadıkları toprakları cesaretle savunacaktır!

Bütün devletler katildir. Bizler işgalci devletlerin işgaline geçit vermeyen Filistin halklarının direnişini selamlıyoruz, kavganız kavgamızdır. Filistin’e özgürlük!