İsrail, Gazze’yi Bombalıyor: 12’si Çocuk 35 Filistinli Yaşamını Yitirdi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları bugün de devam ediyor. İsrail’in hava saldırılarında 12’si çocuk 35 Filistinli yaşamını yitirdi; roketler sonucu 5 İsrailli hayatını kaybetti. İsrail “Savaşın ortasındayız, tüm gücümüzle saldıracağız” derken, Hamas “İsrail terörü bitene kadar roketli saldırıların süreceğini” söyledi.

İsrail, Gazze’ye yönelik gece boyu süren hava saldırılarının ardından sabah saatlerinde de bombardımana devam ediyor. İsrail savaş uçakları sivil yerleşim alanlarını, altyapı sistemlerini ve kamu binalarını hedef alıyor.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Buzum, İsrail saldırılarının Gazze ve Han Yunus kentlerinde yoğunlaştığını bildirdi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da yaptığı açıklamada, sivillerin evlerinin ve kalabalık yerleşim alanlarının kasıtlı olarak hedef alınmasının Gazze halkını paniğe sevk ettiğini belirtti.

Tel Aviv’e 130 Roket Atıldı: 5 İsrailli Yaşamını Yitirdi

Hamas tarafından yapılan açıklamada ise Tel Aviv’e 130 roket atıldığı ifade edildi. Tel Aviv’e yönelik roket saldırısı nedeni ile 5 İsrailli yaşamını yitirdi. İsrail’in Lod şehri Belediye Başkanı Yair Revivo şehirde artan çatışma ve protestoların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’dan şehirde OHAL ilan etmesini ve polis yerine ordunun şehirde konuşlandırılmasını istedi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, roket saldırıları nedeni ile Ben Gurion Uluslararası Havaalanındaki hava trafiğinin geçici olarak durdurulduğu ve uçuşların Kıbrıs’a yönlendirildiği iddia edildi. İsrail’de artan roket saldırıları nedeniyle yarın tüm okulların kapatıldığı bildirildi. Öğrencilerin birkaç gün uzaktan eğitime devam edeceği ifade edildi.

İsrail Polisi Mescid-i Aksa’ya Tekrar Saldırdı

İsrail polisi bugün de Mescid-i Aksa’da itikaftaki Filistinlilere plastik mermi ve ses bombasıyla saldırdı. Saldırıda yaralanan 7 kişiden 3’ü Makaset Hastanesine kaldırıldı. Doğu Kudüs’ün farklı bölgelerinde çıkan olaylarda da 11 Filistinli yaralandı. Kalendiya Mülteci Kampı’nda gece boyunca süren ve bu sabah yeniden başlayan olaylarda İsrail polisinin gerçek mermi kullandığı müdahalede 4 Filistinli yaralandı. Anata beldesi ve Şuafat Mülteci Kampı’nda ise İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında çıkan arbedede 7 Filistinli plastik mermiyle yaralandı.

İsrail: Tüm Gücümüzle Saldıracağız

Filistin’de bilanço giderek ağırlaşırken Başbakan Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların yoğunlaştırılacağını duyurdu. Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte televizyona çıkarak bir konuşma yapan Netenyahu, “Hamas ve İslami Cihat saldırganlıkları için ağır bir bedel ödedi ve ödeyecek, kanlarıyla bedel ödeyecekler. Bir savaşın ortasındayız ve tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz” dedi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da “Gazze’de binaların çökmeye devam edeceğini” söyledi.

Hamas: Terör Bitene Kadar Roketler Devam Edecek

Hamas lideri İsmail Haniye ise İsrail’in Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’daki tüm terör sahnelerine son vermesini istedi, bu sahneler son bulana kadar roket saldırılarının devam edeceğini dile getirdi. Kudüs ve Gazze’nin ayrıştırılması planının çöktüğünü ve ikisinin artık bir bütün olduğunu söyleyen Haniye, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail’in fanatiklerini Aksa’dan uzak tutmaya zorladık. Halkımız tüm parçaları ve görüşleriyle bu savaşta birleşti ve kutsallarını savunma siperinde buluştu” dedi. Haniye, “Kudüs artık ümmetin, hür Müslümanların ve hür Hristiyanların cephesidir” dedi.

Kaynak: dokuz8