İsrail Saldırıları Filistin’in Diğer Kentlerine Yayılıyor

Filistin’de İsrail saldırıları diğer kentlere yayılarak artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail kolluk güçlerinin saldırıları sonucu şu ana kadar 16’sı çocuk 5’i kadın olmak üzere 65 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Gazze’den atılan roketler sonucu ise şu ana kadar 5 İsrailli yaşamını yitirdi.

İşgal altındaki kentlerden biri olan Taberiye’de Yahudi yerleşimciler İsrail kolluk güçlerinin koruması altında, kentte yaşayan Filistinlilere saldırdı.

Dün polis tarafından bir gencin katledildiği Lod’da ise OHAL ilan edildi. Lod Belediye Başkanı Yair Revivo İsrail’in Kanal 12 televizyona yaptığı açıklamada “Şehrin ve caddelerin kontrolünü kaybettik” diye konuştu.

Bu gece saat 21:00 sıralarında ise Filistinli örgütler Gazze etrafındaki İsrail askeri noktaları ile Siderot ve Aşkelon kentlerini hedef aldı.

İsrail kolluk güçlerinin, saldırılarıyla bölgede yaşayan Filistinlileri sürmek istediği Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ise saldırılar sürüyor. Şeyh Cerrah sakinlerinden Muhammed el Kurd kolluk güçleri tarafından zor kullanılarak mahalleden çıkarıldı. BDS Türkiye’nin aktardığı bilgiye göre, silahlı Yahudi yerleşimcilerin mahalleyi bastığı belirtiliyor.

Öte yandan Filistinli örgütlerin dünkü Tel Aviv saldırısı sonrası sosyal medyada, anti-semitist paylaşımlar da dikkat çekiyor. Avlaremoz.com’da Serdar Korucu imzasıyla, söz konusu saldırgan paylaşımlara dair bir sosyal medya derlemesi yayımlandı.