Formula 1 İstanbul Grand Prix’si İptal Edildi

F1 yönetimi, haziran ayında yapılması planlanan İstanbul Grand Prix’sinin iptal edildiğini açıkladı. F1’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; İstanbul’da 11-13 Haziran haftasında yarış yapılmayacağı, bir hafta erkene çekilen Fransa Grand Prix’sinin 18-20 Haziran’da koşulacağı ve 25-27 Haziran’da da Avusturya’da bir yarış daha düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, İstanbul Grand Prix’sinin sezonun ilerleyen kısmında yapılması yönünde organizatörlerin talepte bulunduğu belirtildi.

Formula 1’in başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, “Hepimiz Türkiye’de yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorduk ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları haziran ayında orada olamayacağımız anlamına geliyor. . İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye´yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise “İngiliz Hükümeti’nin almış olduğu seyahat kısıtlamaları kararı neticesinde 11-13 Haziran’da gerçekleşecek olan Türkiye yarışı teknik nedenlerle yapılamaz hale geldi. Yarışın önümüzdeki aylar içerisinde uygun bir tarihte gerçekleşmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İstanbul Grand Prix’si, Kanada’daki yarışın Korona Krizi nedeniyle iptal edilmesiyle geçen ay 2021 takvimine alınmıştı.

Formula 1’de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl İstanbul Grand Prix’si düzenlenmiş, yarışı kazanan Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kariyerindeki 7. şampiyonluğa ulaşırken, yarışın koşulduğu piste yönelik eleştiriler gelmişti.

Korona Krizi’nde vaka ve yaşamını yitirenlerin sayısının, manipüle edilen rakamlara rağmen düşmemesi sonrası, geçtiğimiz günlerde de UEFA, 29 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz’in Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı’na alındığını duyurmuştu.