İsrail Saldırılarında 10 Filistinli Daha Yaşamını Yitirdi

İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlediği saldırıda, 8’i çocuk 10 Filistinli daha yaşamını yitirdi.

Gazze’deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi. İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze’nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2’si kardeş 3 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise, Şati Mülteci Kampı’ndaki  saldırıya misilleme olarak liman kenti Aşdod ve Beersheba’nın roketlerle vurulduğunu duyurdu. Hamas, saldırılarda yaşamını yitiren İsrailli olup olmadığına dair bilgi vermedi.

İsrail kolluk güçlerinin, Doğu Kudüs ve Şeyh Cerrah’ta başlattığı saldırılarda, 10 Mayıs’tan bu yana 39’u çocuk, 22’si kadın 139 Filistinli yaşamını yitirdi.

Bugün ayrıca İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarında, içinde ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının ofislerinin ve doktor muayanehaneler, avukatlık büroları ve sivillerin olduğu 13 katlı bir binayı vurdu.

Öte yandan, İsrail olası saldırı nedeniyle Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nı yarın saat 23.59’a kadar uçuşlara kapattı. Karar üzerine İzmir-Tel Aviv seferini yapan bir kargo uçağının Akdeniz üzerinden tur atarak Antalya’ya iniş yaptığı öğrenildi.