Dersim’de Erkek Şiddeti ve Tecavüzü

Dersim Hozat’ta yaşayan kadın, tecavüzcü erkek tarafından 7 ay boyunca alıkonularak, şiddet ve tecavüze uğradı. Kadının şikayette bulunması üzerine tecavüzcü erkek gözaltına alındı. 

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Kilise (Yenidoğdu) köyünde yaşayan 22 yaşındaki kadın, birlikte yaşadığı 27 yaşındaki Oktay tarafından 7 ay boyunca darp ve tehdit edildi, tecavüze uğradı. Aylarca tecavüzcü erkek tarafından hapsedilen kadının, babasına haber vermesi üzerine 14 Mayıs günü babası Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek, şikayette bulunduktan sonra tecavüzcü erkek, jandarma tarafından gözaltına alındı. Ancak kadın korktuğu için şikayetçi olmayınca serbest bırakılan erkek hakkında sadece uzaklaştırma kararı verildi.

 

Dersim Kadın Platformu’nun evinde ziyaret ettiği kadın, 14 Mayıs’ta bir yolunu bulup babasından yardım istediğini, Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı’na yapılan şikayetin ardından da erkeğin gözaltına alındığını söyledi. Korktuğu için karakolda şikayetçi olmadığını ifade eden kadın, “Oktay’ı serbest bırakıp uzaklaştırma kararı verdiler. Tunceli Devlet Hastanesi’ne giderek, darp raporu aldım. Oktay, beni geceleri odaya kapatıp ayağımı zincirle bağlıyordu. Sürekli fiziki şiddet, tecavüz, tehditlere maruz kaldım. Annesi ve babasıyla aynı evde yaşıyorduk. Fakat aynı evde yaşamamıza rağmen annesi ve babasıyla görüşmeme izin vermiyordu” diyerek yaşadıklarını anlattı. 

Kadın, dün tekrar Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine tekrar gözaltına alınan erkek, hala jandarmada tutuluyor.

Dersim Kadın Platformu şiddete ve tecavüze uğrayan kadın için gerekli hukuki ve psikolojik destekte bulunacaklarını belirtti.