Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi: İsmail Tepeli Serbest Bırakılsın!

Partizan’a yönelik dün gerçekleşen polis operasyonunun ardından “firari zanlı” ilan edilen 68 yaşındaki İsmail Tepeli “eylem timi üyesi” denilerek gözaltına alındı. Erzincan’daki evinden gözaltına alınan ve birçok sağlık problemi bulunan İsmail Tepeli’ye dair Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi bir açıklama yayınladı. Yaptığı açıklamayla gözaltına alınan tutsak babası İsmail Tepeli’nin serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın tam hali:

İnisiyatifimizin bileşenlerinden Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA) üyesi İsmail Tepeli amcamız, Erzincan’daki evine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alınmıştır.

İnisiyatifimizin kuruluşunda emeği geçen ve hala geçmekte olan tutsak babası 68 yaşındaki İsmail Tepeli amcamız “eylem timi” denilerek Erzincan’daki evinden gözaltına alınmıştır.

Birçok rahatsızlığı da bulunan İsmail amcamız, tutsaklar için mücadele veren ailelerimizden biridir. İsmail Amca’dan ve ailelerimizden o kirli elinizi çekiniz.

Operasyonun hangi güne getirildiği de bir yana, devlet-mafya-iktidar çatışmasının ifrata varacak düzeyde ortaya saçılmasının gümbürtüsü içinde, “eylem timi”“suikast timi” gibi hiç de yabancısı olmadığımız asılsız iddia ve düzmece kurgularla devrimcilere ve ailelerimize yönelik operasyonlarınızla pisliklerinizi kapatamazsınız.

Ne zaman iktidar ilişkileri içerisinde bir çıkar çatışması ortaya çıksa, bununla birlikte devrimci, demokrat ve yurtseverlere dönük operasyon ve gözaltıların da hangi düzey ve kapsamda hız kazandığını bizler de kendi deneyim ve tecrübelerimizden biliyoruz.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz; inisiyatifimizin değerli kurucularından, amcamız, babamız, tutsak yakını İsmail amcamızla birlikte gözaltına alınan diğer devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz!

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi