83 Yaşındaki Ağır Hasta Tutuklu Kelepçe İle Hastaneye Götürüldü

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, fenalaşması üzerine dün sabah saatlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Dün yapılan testlerin sunucunda hastaneye yatışı yapılan Özkan’ın, bulunduğu odada yatağa kelepçelendiği belirtildi. Özkan’ın hastaneye götürüldüğü sırada ayakta durmakta zorlandığı, elleri önden kelepçeli olduğu ve iki kişinin koluna girdiği fotoğraflara yansıdı.

Önceki gün fenalaşması üzerinde hastaneye kaldırılan Özkan’dan test için kan örnekleri alındı. Yapılan testlerin ardından tekrar cezaevine götürülen Özkan’ın, dün test sonuçlarının kötü çıkması üzerine tekrardan hastaneye kaldırıldı. Özkan’ın, yatırıldığı odada yatağa kelepçelendiği belirtildi. Hastaneye getirildiği sırada ayakta durmakta zorlanan Özkan’ın elleri önden kelepçeli olduğu ve iki kişinin kolunda olduğu, önde de askerlerin olduğu görülüyor. 

Ailesi, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayan Özkan’ın yanında refakatçi bulundurulması talebiyle dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. Başsavcılık, başvurunun Diyarbakır D Tipi Cezaevi Savcılığı’na yapılması gerektiğini aileye iletti. Bunun üzerine Özkan ailesi, bugün Diyarbakır D Tipi Cezaevi Savcılığı’na başvuruda bulundu. 

25 yıl boyunca cezaevinde tutulan ve beş kez kalp krizi geçiren Özkan, bugüne kadar 4 kez anjiyo olurken, kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunmakta. Sağlık durumu ağırlaşan Özkan, 17, 18 19, 20 ve 25 Mayıs tarihlerinde toplamda 6 kez olmak üzere Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaynak / MA