Boğaziçi’nde Ders Vermesi Engellenen Feyzi Erçin: “Boğaziçi’ndeki herkese hayatımın sonuna kadar destek olacağım”

Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi Feyzi Erçin’in yaz okulunda vereceği ders, “notlandırmada adaletsizlik yaptığı” gerekçesiyle engellendi. Aynı zamanda avukat olan ve protestolar sürecinde öğrencilere hukuki destek veren Erçin, konuya ilişkin Medyascope’a konuştu. “Ders vermemin engellenmesinin nedeni hukuki desteğim ise bu kan dondurucu” diyen Erçin, öğrencilere destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Melih Bulu’ya karşı öğrencilerin ve öğretim üyelerinin eylemleri devam ediyor. Önceki günlerde okulun bütçe yetersizliğini öne sürerek Cinsel Tacizi Önleme Komisyonunun (CİTÖK) tek çalışanını işten çıkarmasının ardından okula yeni güvenlik kameraları satın alması ve yeni demir bariyerler yaptırmasıyla okul bileşenlerince eleştirilen Melih Bulu yönetimi, okulun yarı zamanlı öğretim üyelerinden Av. Feyzi Erçin’in yaz okulunda vereceği Film and Music dersini, önceki derslerde “notlandırmada adaletsizlik yaptığı” gerekçesiyle reddetti.

Rektör Yardımcısı Naci İnci tarafından imzalanan gerekçede şöyle denildi: “Feyzi Erçin isimli kişinin öğrencilere verdiği harf notlandırmasında sorun görünmektedir. Ya adaletli notlandırma yapmıyor veya dersin içeriği 3 kredilik ders yükünü yansıtmıyor. BU standartlarına uygun ders verilmediği kanaati hasıl olmuştur. Bu nedenle bu kişinin kurumumuzun eğitim ve öğretim kalitesini olumsuz yonde etkilediği değerlendirilmiştir. Bu nedenle kurumumuzda ders vermesi uygun değildir.”

Boğaziçi Üniversitesi’nde sinemada müzik kullanımı üzerine dersler veren yarı zamanlı öğretim üyesi ve aynı zamanda avukat olan Feyzi Erçin, rektör karşıtı protestolara katılmasının yanısıra, gözaltına alınan ve tutuklanan üniversite öğrencilerine hukuki destek vermişti. 51 öğrencinin gözaltına alınmasının ardından, dava öncesi öğrencilere söylediği “Asla yalnız kalmayacaksınız” cümlesi, öğrenciler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Öğrencilere hukuki destek veren Erçin, “Kararın gerekçesinin hukuki desteğim olması ihtimali bile kanımı donduruyor” diye konuştu. “Ben bir avukatım. Hukuki desteğe ihtiyacı olan herkese bu desteği vermem ahlaken de gerekli” diyen Erçin, ders vermesinin engellenmesine ilişkin hukuken yapılabilecek her şeyi yapacağını söyledi. Erçin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Okulu ve öğrenci arkadaşlarımı çok seviyorum. Öğrencilere desteğim hiçbir zaman bitmez, bunun artık geri dönüşü yok. Mücadeleye birlikte devam edeceğiz. Boğaziçi’ndeki herkese hayatımın sonuna kadar destek olacağım.”


Kararın öğrenilmesinin ardından sosyal medyada çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi, Feyzi Erçin’e destek mesajları paylaştı ve #FeyziErçinYalnızDeğildir hashtagiyle sosyal medya eylemi başlattı.

Dün akşam saatlerinde ise Hisarüstü’nde Feyzi Erçin için tencere tava sesleri yükseldi.