HDP İzmir İl Örgütüne Saldırı: Deniz Poyraz Katledildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına giren silahlı bir kişi, binadaki görevli Deniz Poyraz’ rehin aldı, parti binasını ateşe verdi.

HDP Genel Merkezi, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” paylaşımını yaptı.

Polis uzun süre parti binasını etrafını ablukaya alarak faşist saldırgana müdahale etmezken, silahlı kişinin parti görevlisi Deniz Poyraz’ı katlettiği anlaşıldı. Gözaltına alınan faşist saldırganın Onur Gençer olduğu ve Instagram hesabından sürekli ırkçı nefret söylemleriyle dolu paylaşımlar yaptığı öğrenildi.

HDP İstanbul İl Örgütü’nden Eylem Çağrısı

HDP İstanbul İl Örgütü bugün HDP İzmir İl Binası’na yapılan faşist saldırıya karşı Şişhane Meydanı’nda basın açıklaması çağrısında bulundu.

İstanbul Ankara ve Diyarbakır’da Eylemler

Saldırıya karşı İstanbul Ankara ve Diyarbakır’da eylem gerçekleştirildi. İstanbul’un Şişhane semtinde gerçekleştirilen eyleme katılan yüzlerce kişi faşizme karşı birleşti. Eylemin duyurulmasıyla birlikte Şişhane abluka altına alındı ancak eylem engellenemedi.

Okunan basın açıklamasının ardından dayanışma konuşmaları yapıldı. Devrimci Anarşist Federasyon’dan İlyas Seyrek, yaptığı konuşmasında “Halkların düşmanı olan devletin saldırılarında yitip giden herkes için üzülüyoruz. Bizler, bu üzüntümüzü öfkemiz eyleyip hesap soracağız!”, dedi.

Gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından ara sokaklarda yürüyüşe geçildi. Polis yürüyüşe biber gazı ile saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’da ise HDP Ankara İl Binası önünde toplanıldı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklamasının ardından bina içinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısı sırasında dayanışma konuşmaları yapıldı. Devrimci Anarşist Federasyon’da Doğuş Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da ise saldırıya karşı eylem düzenleyen DTK, TJA, DBP ve HDP’lilere polis saldırdı. HDP’li milletvekilleri darp edildi.

Gözaltında tutulan katil Onur Gençer’in Instagram hesabına yapılan güncel yorumları rahatlıkla beğendiği ve etkileşime geçtiği öğrenildi. Bununla beraber, katilin cinayeti işledikten sonra HDP’li Deniz Poyraz’ın fotoğrafını WhatsApp hikayesinden paylaştığı görüldü.