Şerzan Kurt Adına Düzenlenen 11. Öykü Ödülü Başvuruları Başladı

Muğla’da 2010 tarihinde Kürt öğrencilere yönelik saldırılarda polis kurşunuyla katledilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt’un adına Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tarafından düzenlenen  11. Öykü Ödülü yarışması başvuruları başladı.

İnsan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, Kürtçe ve Türkçe dillerinde başvurular alınacak. 2010 yılından bu yana her yıl düzenlenen Şerzan Kurt Öykü Yarışması’na son başvuru tarihi, 15 Eylül olarak belirlendi. Yarışmanın ödülleri ise 9 Kasım 2021’de verilecek.

Katılım koşulları

Yarışmaya katılım koşulları ise şöyle: “Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet vs.) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler. Yarışmanın dili Kürtçe ve Türkçedir. Her dilde ayrı ödül verilecektir. Jüri uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir. 3.Öykü, özgeçmiş, iletişim bilgileri ve fotoğrafı da içeren bir maille [email protected] adresine gönderilmelidir. 11’inci Şerzan Kurt Öykü Ödülü’nün sonuçlanmasının ardından hazırlanacak kitapta Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verilecektir. Yarışmaya eser gönderenler bu hükmü kabul etmiş sayılacaktır. Sonuçlar basın yoluyla açıklanacak olup,  ödüller 9 Kasım 2021’de gerçekleştirilecek bir etkinlikle verilecektir. Ödül, kurum tarafından verilecek bir plakettir. Para ödülü verilmemektedir.”

Seçici kurul 

Kürtçe öykü için seçici kurulda, Çorê Arda, Rengîn Kardelen, Burhan Tek, Mûrad Dildar, Ferhadê Mihemed ve Ömer Kurt (Şerzan Kurt’un babası. Oy kullanmayacak); Türkçe öykü için seçici kurulda ise Birgül Sevinçli, Gamze Güller, Suzan Bilgen Özgün, Menekşe Toprak, Şengül Can ve Nejla Kurt (Şerzan Kurt’un annesi. Oy kullanmayacak) yer alıyor. 

Kaynak: MA