Ebru Erdem’e Cinsel İşkence Uygulayan Serdar Taş Serbest Bırakıldı

20 Mart 2019’da Küçükçekmece’de Serdar Taş tarafından tehdit ve zor kullanılarak Taş’ın evine götürülen ve aynı gece saat 00:30 sularında apartmanın 9’ncu katından düşerek yaşamını kaybeden 17 yaşındaki Ebru Erdem ile ilgili Serdar Taş’ın tutuklu yargılandığı davada, mahkeme Taş’ı ev hapsi ile tahliye etti.

Erdem’e yapılan otopside, kadının karnında 2 adet kesici/delici alet yaralanması ve vajinal yırtık olduğu tespit edilirken, kanında alkol ve yüksek dozda uyku getirici madde bulunmuştu.

Yapılan incelemelerde, Serdar Taş’ın, Erdem binadan düştüğü sırada binadan hızlıca çıkarak taksiyle uzaklaştığı tespit edilmişti.

Savcılık, sanık Serdar Taş’ın ‘çocuğa yönelik kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama’ suçundan 22,5 yıldan az olmamak kaydıyla, ‘evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak’ suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Olayın gerçekleştiği evi arkadaşı Serdar Taş’a veren Kemal Sönmez’in ise ‘evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.