Yunanistan: Ataerkiye Karşı Kadın İnisiyatifi Patras’ta Onur Yürüyüşü’ne Katıldı

Yunanistan’daki anarşist kadınlar, “Ataerkiye Karşı Kadın İnisiyatifi” olarak, Patras’ta gerçekleştirilen 6. LGBTİQA+ Patras Onur Yürüyüşü’ne katıldı. Yürüyüşte, Türkiye’de düzenlenen onur yürüyüşlerinde polis şiddetiyle karşılaşan ve gözaltına alınanlar için dayanışma pankartı açtılar.

Ataerkiye Karşı Kadın İnisiyatifi’nin açıklaması şu şekilde;

10 Temmuz Cumartesi günü “6. LGBTQİA + Patras Onur Yürüyüşü’ne” katıldık. Ataerkiye Karşı Kadın İnisiyatifi kortejinde ise yaklaşık 50 kişi “Özgürleşme ve Anarşizm İçin Ataerkil Şiddeti Önle” pankartıyla katılım sağladı.

Toplanma öncesinde Türkiye’de mücadele edenlerle uluslararası dayanışma için pankart açtık: “Kadınların Özgürlüğü İçin Mücadele Eden Tutsaklarla Dayanışma”.

Kürtaj yasağının kabul edildiği Polonya’dan; kürtaj karşıtı çözümün masaya yatırıldığı Avrupa Parlamentosu’na; İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen Türkiye’den; Yunanistan’daki “Paylaşımlı Ebeveynlik Tasarısı”na, ataerki devlet ve sermaye düzeninin bize uymadığı aşikar.

Dünyanın her yerinde mücadele eden kadınlar ve LGBTİQA+ bireylerin söylem ve eylemlerinin yanındayız. Hem bu yılki Onur Yürüyüşü’nde Türkiye’de tutuklanan eylemcilere hem de artık resmi olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen devleti protesto etmek için sokaklara çıkmaktan korkmayan kadınlara dayanışma mesajımızı gönderiyoruz.

Ölüm ve nefret kokan, izole ve kontrol edilen dünyaya karşı mücadele ediyoruz. Onu devirmek, hepimiz için ortak bir amaç. Baskının ve devlet şiddetinin farklı biçimleri, aynı sistemin farklı yüzleridir.

Eşitlik, özgürlük ve dayanışmanın olduğu bir dünya hayaline ulaşmak, bugünkü kapitalist devlet yapısının baskısına karşı mücadelelerin birlikteliğini gerektirir.

Anarşizm ve Özgürlük İçin Devlete ve Kapitalizme Karşı Koyalım

Ataerkiye Karşı Kadın İnisiyatifi