Manavgat, Muğla, Kayseri… Dört Bir Taraf Alevler İçinde

Bu hafta boyunca dünya ile beraber coğrafyamızda da ormanlar çıkan yangınlarla talan oluyor. Özellikle, Çarşamba günü Manavgat’ta başlayan 60’tan fazla yangın sebebiyle binlerce hektarlık ormanlık alan ve ormanlardaki yaşam yok oldu.

Manavgat – Antalya

Manavgat ilçesindeki Kalemler, Kavaklı, Sarılar ve Yeniköy mahallelerinde çıkan yangın, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Yangın sebebiyle bölgedeki 18 köy ve mahallede yaşayanlar tahliye edildi. En az 3 kişinin ise yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Devletin “sabotaj” diyerek hedef göstermesinin ardından, mahallede yaşayan faşistler Antalya plakalı olmayan bir aracı durdurarak içinde bulunanlara saldırarak linç girişiminde bulundu. Devletin medyası faşist saldırıyı “öfkeli kalabalığın linç girişimi” olarak yorumladı.

Adana

Adana’da Aladağ, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde çıkan yangınlarda binlerce dönümlük orman kül oldu.

Muğla

Muğla’da Bodrum ve Marmaris ilçelerinde çıkan yangınların otel ve yerleşim bölgelerine yaklaşması sebebiyle, binlerce kişi deniz yoluyla tahliye edildi. Yangın sırasında itfaiye ekiplerine yardım etmek için su götüren 25 yaşındaki Şahin Akdemir yaşamını yitirdi.

THK Kayyumu Cenap Aşçı: “TANIDIĞIMIN DÜĞÜNÜ VARDI DÜĞÜNE GİTMEK ZORUNDA KALDIM!”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, Halk TV’ye yaptığı açıklamada yangına yeteri kadar müdahale etmeyen Türk Hava Kurumu’ndan bir yetkiliyle konuşmak için kurumu aradığını ve santralden cevap olarak “Yarın sabah görüşebilirsiniz. 15.30’dan sonra burada kimse kalmıyor” yanıtını aldığını söyledi.

THK’nin kayyum heyeti başkanı Cenap Aşçı ise CNN Türk’te yayınlanan bir programa bağlanarak, THK’ye neden ulaşılamadığını açıkladı.

Aşçı, o gün yangınlar sürdüğü sırada özel (!) bir işi olduğu için “çocukluktan beri büyüttüğü bir kızının düğününe katıldığını” kendisine ve kuruma o yüzden ulaşılamadığını söyledi. Ulaşamayan herkesten ise “haklarını helal etmelerini” isteyerek şarlatanlık yaptı.