Sinbo Direnişçilerinin Yürüyüşüne Polis Saldırısı

Sinbo’da Kod-29 ile işten atılan TOMİS üyesi Dilbent Türker ile sendikalı işçi Onur Eyidoğan’ın Ankara’ya gerçekleştirecekleri yürüyüşün 3.gününde de polis saldırdı.

Sendikalı oldukları için Kod-29 ile işten atılan Sinbo İşçileri, direnişlerinin 188’nci gününde hakları için Ankara’ya yürüyüşe başladılar ancak patronları koruyan polis her defasında saldırarak işçileri yıldırmaya çalıştı.

Bugün de, Ankara yürüyüşlerine Kadıköy’den başlama kararı alan işçiler, sabah saatlerinde Kadıköy Rıhtım’da bir basın açıklaması gerçekleştirerek yürüyüşlerine başladı.

Yasaklara dair açıklama yapan ve geri adım atmayacaklarını duyuran Sinbo direnişçileri bu akşam saat 18:30’da Kartal’da açıklama yapacaklarını duyurdular. Açıklamada TOMİS temsilcisinin ardından Dilbent Türker konuşma yaptı. Konuşmasında “Yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen işçilere polis saldırdı. Saldırıda direnen işçiler Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan; Genç İşçi Derneği’nden Nazlı Şen; Devrimci Anarşist Federasyon’dan Abdülmelik Yalçın ve Mercan Doğan Gözaltına alındı.

Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakıldı

Sabahtan beri gözaltında alıkonulan 5 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.