“Kokain Transferi” Yapan Uçakla Daha Önce de Akaryakıt Yolsuzluğu Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Brezilya’ya iniş yaptıktan sonra gümrük polisi tarafından kargosunda 1304 kilo kokain bulunan, TC merkezli bir şirkete ait ATA uçağı ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Gazeteci Barış Pehlivan’ın “Kokainden önce işlenen suç” başlıklı yazısında uçağın, akaryakıt yolsuzluğuna da karıştığını belirtti.

Pehlivan, uçağın sahibi Affan Yatırım Holding’in Türkiye’de akaryakıt kaçaklığından ceza almasına rağmen, uçağın bu şirkete satıldığını yazdı ve yolsuzluğu “…Bir şirket, 2013’te Tüpraş’tan 27 D 3729 plakalı araçla akaryakıt aldı. Aldığı akaryakıtı Antalya Havalimanı’ndaki uçaklara yükleyeceği sanılıyordu. Lisanslı o şirket resmi kâğıda böyle yazdırdı. Ancak sonradan öğrenildi ki; bu bir yalandı. Alınan yakıt uçaklara aktarılmadı. Bir nevi akaryakıt kaçakçılığı yapıldı...” diye özetledi.

Erdoğan’ı 15 Temmuz gecesi İstanbul’a getiren uçağın Şehmuz Özkan’a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Özkan’ın kardeşi ve uçağın bağlı olduğu şirketin yöneticisi Çiğdem Özkan ise 24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.