ESP’li Sedat Polat’ın Silahla Tehdit Edilmesine Karşı İHD’de Basın Toplantısı Düzenlendi

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Sedat Polat, 12 Ağustos gecesi İstanbul Sarıgazi’de plakasız iki araç ile durdurularak alıkonuldu ve sivil görünümlü faşistler tarafından ağzına silah dayanarak tehdit edildi.

ESP İstanbul İl Örgütü, Polat’ın tehdit edilmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) basın toplantısı gerçekleştirdi.

ESP İstanbul İl Örgütü adına konuşma yapan Gamze Toprak, “Faşizmin nihai hedefi, devrimci hareketin insan unsuruna yönelik geriletmek, diz çökmesini sağlamak, fiziki işkence ile yıpratmak ve yok etmektir. Onlar kendi rolünü oynuyor, faşist devlet kontrgerilla geleneğiyle kendi rolünü oynuyor. Şunu biliyoruz, faşizmin saldırıları durmayacak. Onu durduracak yegane güç de devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir.Tek bir devrimciyi de faşist devlete teslim etmeyeceğiz. Antifaşist mücadeleyi büyütmeye, sokaklarda olmaya devam edeceğiz ”,dedi.

Faşistler tarafından tehdit edilen Polat ise, “12 Ağustos gecesi iki gri araç plakasız önümü kesti, kollarımı tutup ağzımı dayayıp silah dayadılar. Buralardan git, seni yaşatmayacağız, bir dahakine seni alacağız deyip gittiler. Partimiz ESP sosyalist bir geleneğe sahip olarak bu tür saldırılar karşısında geri adım atmadı, atmayacak da. Bizler faşist rejimin ve bu tür saldırıların karşısında aynı cüretle mücadeleyi yükseltecek, en ön safta olacak, meydan meydan, sokak sokak büyüteceğiz. Bir kez daha, tutuklamalarla, tehditlerle, infazlarla sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri yıldıramazsınız. Bizler komplolarınızı boşa düşürmeye, tehditlerinizi teşhir etmeye devam edeceğiz.”, dedi.