Gençlik Örgütleri Kadıköy’de Afganistan İçin Eylemdeydi

Aralarında Anarşist Gençlik’in de bulunduğu Gençlik Örgütleri, Kadıköy Süreyya Operası önünde Afganistan halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi. “Afgan Halkına Zafer Direnişle Gelecek” şiarıyla yapılan eylemde “Örgütlü Bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez” sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın açıklamasından satır başları:

“Rant, yağma ve savaş ekonomisi üzerinden yürüyen çıkar savaşı bir yandan sürerken Taliban da Afganistan’da tekrar sahneye çıkmış oldu. Taliban’ın bugün rejimi yeniden ele alması Dünya’da süren paylaşım savaşından azade değildir. Dün Suriye’de IŞİD çetelerini destekleyenlerle bugün Afganistan’da Taliban’ı selamlayanlar aynıdır; elleri kanlı devletlerdir.”

“Bugün devlet ve kapitalizm savaş olmadan, rantı ve yağmayı büyütmeden kendini devam ettiremiyor. Toplumu savaşa ikna etmek için dünyanın her yerinde ırkçılığı yeniden canlandırmaktan başka bir çıkış yolu bulamıyor. Bölgemizde yaşananlar da dünyadan farklı değildir.”

“Bu topraklarda yüzyıllardır halklar bir arada yaşıyor. Devletin her türlü ideolojik saldırısına karşı halklar direnişi örgütlüyor. Bugün Afgan halkına yönelik, bölgemizde yoğun bir ırkçı saldırı örgütlenmek isteniyor. Bu saldırılar asla münferit değildir. Kürsülerde ırkçılık propagandasını yapan iktidar da , ‘’Sınır Namustur’’ pankartı asan ve ırkçı propagandayı devam ettiren muhalefet partileri de bu saldırıların sorumlusudur. Altındağ’da Suriyelilerin iş yerlerine yönelik saldırının Konya’da bir Kürt ailenin katledilmesiyle hiçbir farkı yoktur.”

“Taliban’ın rejimi ele aldığı günden beri irili ufaklı kadın direnişlerinin sesini duyuyoruz. Yaşamları için sokağa çıkan kadınların direnişini buradan selamlıyoruz. Kurtuluşun ancak direnişte olduğunu gösteren kadınlar Afganistan ve tüm dünya halklarına örnek oluyor. Tarihimiz direnişler ve devrimler tarihidir. Buradan aldığımız güçle talan edilen kentlerimizi, ranta açılan topraklarımızı, hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Afganistan halkına zafer direnişle gelecek, direnen halklar özgürleşecek!”