Keçiören’de A Takımı Adıyla Bilinen Devlet Destekli Faşist Çete Pazarcılara Saldırdı

Keçiören’de A Takımı adıyla bilinen devlet destekli faşist çete pazarcılara saldırdı. Yıllardır Keçiören’de devrimcileri, alevileri, kürtleri hedef alarak faşist saldırılar gerçekleştiren çetenin Keçiören Belediyesi ve Ankara Emniyeti tarafından desteklendiği, MHP’li Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok’un koordine ettiği biliniyor.

Gerçekleşen saldırı bir pazarcının yaralanması üzerine başladı. Zabıta, A takımı ve polis işbirliğinde gerçekleşen saldırıya pazarcılar patates atarak karşılık verdi. Gerçekleşen saldırıda 13 pazarcı gözaltına alındı.

Pazarcılardan aldığımız bilgiye göre, belediye başkan yardımcısı ve zabıta müdürünün pazarcılara hakaret etmesi üzerine başlayan tartışmada hakarete karşı pazarcılar gereken cevabı veriyor. Bunun üzerine hemen polisler, zabıtalar ve A takımı denilen çete pazara çağırılıyor. Belediye başkanı da geliyor. Tartışan pazarcı esnafı belediye başkan yardımcısı ile “barıştırmak” bahanesiyle bir köşeye götürüyorlar. Götürdükleri yerde pazarcı esnafa saldırıyorlar. Bunun üzerine bunu gören pazarcılar buna tepki gösteriyorlar.