Adalet Mücadelesi Veren Emine Şenyaşar’a Dava Açıldı

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerlerinde başlayan, Suruç Devlet Hastanesi’nde devam eden saldırılarında eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’a dava açıldı.

3 yıldır süren soruşturmanın hala sonuçlanıp dava açılmaması üzerine 185 gündür adliye önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar hakkında AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a ‘hakaret’ ettiği bahane edilerek dava açıldı.

Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin 7’nci günü olan 15 Mart 2021 tarihinde aynı suçlamayla gözaltına alınmış ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Şenyaşar’a 3 ay önce sarf ettiği sözler nedeniyle dava açılırken, Suruç Devlet Hastanesi’nde gözleri önünde katledilen eşi Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar’ın dosyalarında “gizlilik” kararıyla devam eden soruşturma, 3 yıl 3 aydır sürüyor.

Suruç Devlet Hastanesi’ndeki ikinci saldırısıyla ilgili açılan soruşturmada alınan “gizlilik” kararının kaldırılması için Şenyaşar ailesi avukatlarının yaptığı ikinci itiraz, 21 Nisan 2021 tarihinde reddedilmişti.

Başvuruyu reddeden Urfa 1. Sulh Ceza Hakimliği, gerekçesinde “Dosya ve deliller kapsamı ile uyumlu olduğu, tedbir kararının yerinde olduğu, bu itibar ile kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı” ifadelerine yer vermişti.

Ailenin itirazını taşıdığı Anayasa Mahkemesi (AYM), henüz karar vermedi. Ailenin Urfa Adliyesi önünde 185 gündür sürdürdüğü Adalet Nöbeti talepleri arasında dosya üzerindeki “gizlilik” kararının kaldırılması da yer alıyor.