BİM: “Bilmiyorlar ki, Fiyatları Devlet Artırdı”

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’tan gıda fiyatlarındaki artışla ilgili konuştu. Aykaç, “Ankara’daki yetkililer ‘Ne oldu da peynir ve süt fiyatları arttı’ diyor. Bilmiyorlar ki çiğ süt fiyatını devlet arttırdı” dedi.

BloombergHT’de yayınlanan ’60 Dakika’ programına konuk olan Galip Aykaç, denetimler ve fiyat artışlarıyla ilgili  olarak “…Ne zaman sıkışılsa böyle bir denetime başvuralım diyerek böylece bir çözüm bulabileceklerini düşünüyorlar. Bu böyle olmaz yani…” diye konuştu.

Devlet iktidarının yarı-resmi propaganda aparatı A Haber, ekonomik krizin görünürlüğünün engellenmesi için devreye sokulan “tanzim satış noktaları” döneminde “fiyat artışı” konusunda BİM ile karşı karşıya gelmişti. A Haber’in Mart 2019’daki “haberinde” “BİM’den dikkatleri üzerine çeken kar rekoru!”  başlığı kullanmış ve “Ucuz market olarak Türkiye’de yaygın bir şube ağı olan BİM, tanzim satış sonrası İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde fiyatlarını indirse de, diğer illerdeki şubelerinde sebze ve meyveyi hala yüksek fiyattan satıyor. Toptan fiyatına fırsatçılık yapan BİM, ucuz market adı altında vatandaşın cebini yakarak kâr rekoru kırdı” ifadelerine yer vermişti.