Fuhuş Çetesi Lideri “Palalı Sabri” Haberlerine Erişim Engeli

Gezi isyanı’nda halka palayla saldıran fuhuş çetesi lideri “Palalı Sabri” (Sabri Çelebi) ile  ilgili haberlere erişim engeli geldi. Erişim engelinin İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından getirildiği öğrenildi.

Çete lideri Sabri Çelebi ile ilgili 13 Eylül 2021’de yayınlanan haber, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 13 Eylül 2021 tarih ve 2021/3157 sayılı kararı ile erişime engellendi.

Gezi İsyanı’nın palalı saldırganı Sabri Çelebi, 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü palayla gerçekleştirdiği saldırıdan bir gün sonra gözaltına alınmış, savcı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme saldırgan hakkında …şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması” gerekçeleriyle tutuklama talebini reddetmişti. Savcılık 9 Temmuz Salı günü, “suçun vasıf ve mahiyeti” ile “mevcut delil durumu”nun Çelebi’nin tutuklanmasını gerektirdiğini belirterek tutuklama talebini yineledi ve  İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi de bu talebi kabul etti, ancak palalı saldırgan Sabri Çelebi, mahkemenin verdiği tutukluluk kararının UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) sistemine “teknik bir arıza” nedeniyle geç girmesi sonucu 10 Temmuz 2013 günü Casablanca uçağı ile Fas’a kaçtı.