HDP’den ‘Kobane Davası’ Açıklaması: Emniyet, Jandarma ve MİT Seferber Edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ve dava avukatları 20 Eylül’de başlayacak Kobane Davası’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ankara’da bir otelin salonunda düzenlenen açıklamada konuşan Ümit Dede, “HDP Kumpas davasının 4’üncü kumpas serisi başlıyor. Sözde yargılama sürecinin nasıl yürütüldüğüne ilişkin bilgi vermek, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı yapıyoruz” dedi. 

HDP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Kenan Maçoğlu, soruşturmanın 2014 yılında 6-8 Ekim döneminde başlatıldığını hatırlattı. O dönemde iki soruşturma yürütüldüğünü kaydeden Maçoğlu, “İlki HDP’nin o dönem milletvekili olmayan MYK üyelerine açılmıştı. İkinci soruşturma milletvekili olan MYK üyelerine açılmıştı. 4 sene boyunca 8 savcı değişti. İfade işlemleri dışında bir işlem yapılmadı. Bazı MYK üyelerinin ifade işlemleri dahi yapılmadı. Adreslerinde bulunmalarına rağmen bazı MYK üyelerinin gözaltına alınmasına bile gerek duyulmadı. 2018’de Erdoğan, Cumhurbaşkanı kampanyası ile birlikte yeni bir savcı atandı ve dosyaya gizlilik kararı alındı ve yeni delil yaratma çabalarına girişildi. İki sene boyunca tanık, itirafçı ve gizli tanık bulmak için savcılığın yoğun bir çabası oldu. Türkiye’nin bütün illerine yazılar yazıldı, gizlilik kararı ardından yeni delil yaratma çabalarına girildi. İki sene boyunca tanık, gizli tanık bulma çabası oldu. Türkiye’nin bütün illerinde emniyet, jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) seferber edildi ancak yine de bir şey bulunmadı” dedi.

Kaynak: Artı Gerçek