Devrimci Anarşist Federasyon: İktidarınızı Ayaklar Altına Alacağız!

Devrimci Anarşist Federasyon (DAF), Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen polis saldırıları, öğrencilerin gözaltına alınıp tutuklanmasına karşı bir bildiri yayınladı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne RTE tarafından kayyum atanan Naci İnci arabasıyla kampüsten ayrılırken öğrenciler eyleme geçti. Arkadaşımız Perit Özen ve eylem sırasında arabanın üstüne çıkan Anarşist Gençlik’ten yoldaşımız Berke Gök, RTE tarafından terörist olarak yaftalanınca önce gözaltına alındı, sonrasında tutuklandı.

Berke ve Perit’in gözaltına alınması esnasında gerçek teröristlerin arabanın üzerine çıkanlar değil gençlere saldıran polisler, amirler, bakanlar, başkanlar olduğunu söyleyen Mısra Sapan da bugün İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Boğaziçi Üniversitesi önünde gözaltına alınmak istendi. Gözaltına karşı koyan 8 DAF’lı polis saldırısıyla gözaltına alındı. Gözaltı sırasında Atakan Polat, İlyas Seyrek, Meltem Çuhadar, Mısra Sapan, Nergis Şen, Nisa Durdu, Rıdvan Gezegen, Şeyma Çopur yoldaşlarımız işkence gördüler.

Dün Berke arabanın üstüne çıktığı için değil iktidarınızı ayakları altına aldığı için tutuklandı. İktidarınızı ayaklarının altına almak için üzerinize üzerinize yürüyen yoldaşlarımızı “gözaltına alarak korkuturuz” diye düşünen teröristler saldırılarını bugün de sürdürüyor.

Biz mücadeleyle özgürleşenleriz, mücadelemiz umudumuzdur. Adım adım geliyoruz, adalet için adımlıyoruz, özgürlük için adımlıyoruz, yoksulluğu yenmek için adımlıyoruz. Her adımımızda artıyor ve yaklaşıyoruz; tüm bunların kaynağı olan iktidarınızı ayaklarımızın altına alacağız. Duyduğunuz ses devrimin adımlarının sesidir. Bu sesten korkuyorsunuz; bugün korktuğunuz için saldırıyorsunuz, yarın korktuğunuz için kaçacaksınız.

Yaşasın adım adım iktidarı ayaklarının altına alan yoldaşlarımız!