TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a açılan davanın 23’ncü duruşması dün Diyarbakır 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyeliği” denilerek hakkında dava açılan Gökkan’a 30 yıl hapis cezası verildi.

Kadın cinayetlerine dair çalışmalar yapan ve kadın mücadelesinin içinde senelerdir hareket eden Gökkan, daha önce de 8 kez “örgüt üyeliği” bahanesiyle yargılanmıştı.

Türkiye’de kadın mücadelesi ve yaşadıkları zorluklara ilişkin Independent Türkçe’ye konuşan Gökkan şöyle demişti: “Ailemin yaşadığı köy bir sınır köyüydü. 1991’de JİTEM tarafından kaçırıldım. 4 gün boyunca nerede tutulduğumu bile öğrenemedim. İlk gözaltı hikayem buradan başlıyor. Gözaltılar böyle devam etti. Ayda en az bir kez gözaltına alınırdım.”

TJA’lı Kadınlar: Kararı Tanımıyoruz!

TJA’lı kadınlar, Diyarbakır ve Şırnak’ta açıklama yaparak, devletin Kürt kadın mücadelesini hedef aldığını ve saldırılara karşı mücadeleye büyüteceklerini belirtti.

TJA adına konuşan HDP Diyarbakır milletvekili Remziye Tosun, mahkeme kararının talimatla verildiğine işaret etti. Kürt kadınlarını tutuklayarak mücadele eden kadınların iradesinin kırılmaya çalışıldığını kaydeden Tosun, “Ayşe Gökkan arkadaşımız adaletsizlik, hukuksuzluk, cinsiyetçilik ve ırkçılığa karşı mücadelesini sürdürüyordu. Ayşe yıllardır zor şartlar altında kadın çalışmalarında yer aldı. Ayşe’ye verdikleri cezayla kadınların mücadelesini bastırmaya çalıştılar. Verdikleri cezalarla Ayşe Gökkan ve Leyla Güven gibi mücadele veren ve özgürlük isteyen kadınları hedefliyorlar. Biz verilen kararları kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Ayşe Gökkan İçin Eylem çağrısı

Kadınlar Birlikte Güçlü, Ayşe Gökkan’a verilen 30 yıl hapis cezasına ve yıldırma çabalarına karşı, 22 Ekim Cuma (yarın) günü saat 19:30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem çağrısı yaptı.