Haydarcan Kılıçdoğan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ankara Batıkent’te kız çocuklarının taciz edilmesine engel olmaya çalışırken bıçaklanan Haydar Can Kılıçdoğan, dün yaşamını yitirmişti. Kılıçdoğan bugün Batıkent Cemevi’nden son yolculuğuna uğurlanıyor.

Ankara Batıkent’te Pazar günü (31 Ekim) Haydarcan Kılıçdoğan Batıkent Meydan’da yürüdüğü sırada uyuşturucu madde almış bir grup erkeğin 13-14 yaşlarındaki kız çocuklarını cinsel şiddet uyguladığını fark edince engel olmaya çalıştı. Kılıçdoğan, gruba kızların rahatsız olduğunu ve yapmamalarını söyleyince Kılıçdoğan’la grup arasında tartışma çıktı. Tacizci grup tarafından altı yerinden bıçaklanan genç dün yaşamını yitirmişti.

Kılıçdoğan için bugün (3 Kasım), Batıkent Cemevi’nde düzenlenen törene çok sayıda kişi katıldı. Törende bir kişi basının ağlayan anne babayı çekmesine tepki göstererek “Failleri ve cezasız bırakanları çekin” dedi. “Burada ölen Haydar Can değil, insanlık öldü” diyen kişi Batıkent’te artan şiddet vakalarına tepki gösterdi.

Batıkent Cemevi’ndeki törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’na geçildi. Akşam 19.00’da Batıkent Meydan’da yapılacak eyleme de çağrı yapıldı.

Kaynak: Sendika.org