Cezaevlerinde Çocuklara Yönelik Cinsel Saldırılar Sürüyor

Sayı 10, Haziran 2013

İnsan Hakları Derneği Şakran ve Antalya L tipi hapishanelerinde çocuklara yapılan işkence ve tecavüzlerin sürdüğünü söyledi. İHD üyeleri “Pozantı’lı çocuklardan devlet kurumları öç alıyor”, “Antalya L tipinde çocuklara tecavüz”, “Şakran da küçük bedenlere hortumla işkence”, “Pozantı’dan Antalya’ya tecavüz devam ediyor” yazılı dövizler açarak oturma eylemi yaptılar.

Açıklamada “2012 yılında 1900 civarı çocuk tutuklanmış, bunlardan sadece 180 civarında çocuk hakkında mahkumiyet kararı verilmiştir, şu an hapishanelerde 1343 tutuklu, 402 çocuk hükümlü bulunmaktadır. Onlar Pttı’da “devletin şefkatli olduğunu iddia ettiği elinin altındayken tecavüze uğradı. Çocuklar nakledildikleri hapishanelerde işkence gördüler” ve “Adalet bakanlığı susuyor ama çocuklar cezaevlerinde yapılan işkenceye dayanamayıp intihar girişimlerinde bulunuyor, 2-3 metre karelik hücrelere kapatılıp hasta olup tedavi edilmiyorlar” denildi.

Açıklamada “Tüm bu olanlara karşısında susan gerçeklerin üzerini örtmek için uğraşan bir adalet bakanlığı istemiyoruz. Çocuğa yönelik her türlü ihmal ve istismar suçtur! Devlet çocukları üçüncü kişilerin ihmal ve istismarından koruma yükümlülüğün yerine getirmediği için suçludur” denilerek açıklama sonlandırıldı.

Lise Anarşist Faaliyet, BDP İstanbul, Devrimci Hareket, Emek ve Özgürlük Cephesi, HDK açıklamaya katılarak destek verdi.

Fırat Binici

Meydan Gazetesi Sayı 10, Haziran 2013

Paylaşın